“Spejlet” (17 små sandheder)

“Spejlet” (17 små sandheder)

Nu er det jo et uomgængeligt faktum, at teksterne i forummet her, har hjemme i blogland men  I ved nok godt, at jeg ikke har ret meget tilovers for de typiske punktopstillinger i stil med “10 ting du ikke vidste om mig”, eller “Seks af mine særheder”
Faktisk  får jeg det lidt stramt over næsten alt hvor ordet MIG  er omdrejningspunktet, medmindre at det giver grobund for refleksion og stof til eftertanke hos andre.
Selvoptaget er dårligt optaget og faktisk så tilpas uklædeligt at ingen rigtig kan bære det.
Så jeg tænkte at lave et spejl, hvor at jeg i stedet for at skrive min yndlingsfarve og livret ned, skyder nogle mere private ting ud i sfæren som andre måske kan genkende og  ja – surprise ;  spejle sig i.
I ved, I er velkommen til at byde ind i kommentarfeltet, så lad os gå i krig:

1. Jeg kan kun læse bøger og falde ind i dem, hvis jeg har det nogenlunde  godt.

2. Jeg skriver uden tvivl bedst, når jeg har det værre end nogenlunde, det vil altså sige forholdsvis dårligt og uroligt.

3. Min grundstemning er ret utaknemmelig:
Jeg synes ikke, at livet er SUPER vidunderligt, hvilket nok skyldes at jeg er for grådig efter at føle – hele tiden helst, men hvilket også skyldes at jeg grundet en privilegeret opvækst har fået mange oplevelser i en tidlig alder, som er nok til at strække sig over et helt menneskeliv.
Det skal efterhånden en del til, før jeg  euforisk  svæver jublende rundt ( desværre)   og sådan er jeg altså et helt tidstypisk 1.world victim.

4. Jeg er en pænt stor forbruger af materialistiske goder, men værdsætter dem langtfra nok når jeg endelig har anskaffet mig dem,  hvorfor jeg virkelig bare burde lade være med at bruge tid, energi og penge på den slags adspredelser.

5. Jeg kan ikke sige fra og lader gerne andre tage mere end min lillefinger.
Faktisk må de gerne tage hele min overkrop, lige indtil at jeg eksploderer, fordi at jeg føler mig for drænet og brugt.
Dette resulterer i, at jeg kommer til  at afsky og isolere mig fra  mine omgivelser og relationer, fordi at jeg ikke er i stand til at afgrænse og så har vi altså balladen.

6. Jeg er barnligt stolt og ærekær og vil hellere kradse af, end at vise mine følelser til nogen, jeg ikke mener har gjort sig fortjent til dem.
Dette uanset hvor meget jeg længes, eller hvor stærkt jeg føler for den pågældende person.

7. Vi bliver ved det barnlige: jeg dagdrømmer om naiv, ren og “uerfaren” kærlighed der ikke er blevet inficeret af dårlige erfaringer eller triste hændelser og  jeg prøver ofte på, at finde samme stemning i et menneske, som jeg kan få af mine yndlingssange.
Det har dog indtil videre,, IKKE rigtig givet pote ; højst sandsynligt fordi at mit lille hoved snart må fatte, at stemninger ikke er vedvarende eller statiske  i noget væsen.

8. Jeg er meget bevidst om min ageren og mine “issues”  hvilket gør mig ret reflekteret og indsigtsfuld.
Problemet er bare at jeg næsten ikke handler på noget af det, fordi jeg er bange for at miste min drivkraft og egentlig også, fordi jeg er bange for at miste min melankoli, som følger mig i tykt og tyndt.
Nogle  gange slår det mig, at jeg måske ikke ønsker at være sådan “grundglad” når det virkelig kommer til stykket.

9. Jeg er dårlig til at bede om hjælp og når jeg gør, undskylder jeg 1000 gange, fordi jeg ikke vil belemre folk.
DOG bliver jeg super fornærmet og ekstra indadvendt hvis jeg har det dårligt, men da jeg jo  ikke vil “belemre” nogen, regner jeg selvfølgelig med at folk kan læse mine tanker.
Hvis ikke, føler jeg mig hurtig afvist og overset.

10. Ensomhed er noget der optager mig meget og jeg rammes altid af andres ensomhed.
Dog er min helt store svaghed, ensomme ældre mænd, fordi at de virker hjælpeløse, på en helt anden måde end kvinder.

11. Den drivkraft jeg omtaler i punkt 8 er faktisk mit selvhad, der tvinger mig til at nå mine mål.
Jeg gad godt være mere drevet af økonomisk vinding men det er klart mit ego og faktisk hele mit ‘selv’ der går helt ned i kulkælderen, hvis jeg oplever et nederlag eller hvis en succes udebliver. Jeg har svært ved at skabe emotionel afstand til mit professionelle liv. Det ender altid med at hænge uløseligt sammen med mit private.

12. Min selvtillid er høj og jeg er ret bevidst om mine kompetencer og om “hvad jeg kan”.
Mit selvværd derimod, er en helt anden snak og hygger sig knap så meget.

13. Jeg omgås primært mænd, men har få meget tætte veninder. Dog har jeg altid haft svært ved at passe ind i en større kreds af kvinder, omend jeg om nogen, har brugt utallige år på at tilpasse mig så godt jeg kunne. Det holdt jeg dog op med for  en del år siden og har sidenhen fået det betydeligt bedre.

14. Jeg elsker mennesker og fascineres meget nemt.
Jeg er så at sige hurtig på kort distance og ret intens, da jeg ikke bare kan nøjes med at ridse i overfladen hos folk.
Desværre‘ taber jeg også hurtigt pusten’ og trækker mig,  hvis  jeg  har suget for meget og for hurtigt, hvilket er en af de egenskaber som jeg virkelig ikke kan døje hos mig selv.
Konklusion: Styr dig, Sara.

15. Når det kommer til amourøse forbindelser er jeg  grænsesøgende, med en særlig umoden  hang til at fremkalde  stærke reaktioner hos den anden, hvad enten disse er positive eller negative.
Man må i øvrigt  heller ikke give mig for ( alt)  lang line, da jeg i i et anfald af impulsivitet  godt kan handle super irrationelt  og ingenlunde i overensstemmelse med mit moralske kodeks.

16. Jeg er fintfølende og omsorgsfuld og mærker hurtigt andre menneskers stemninger og humør.
Dog har jeg svært ved at koncentrere mig for længe af gangen, hvilket gør at jeg (mod min vilje) ofte  kommer til  at  “flakke”  eller “zoome ud” i  samtale med andre.
Dette ses  og mærkes ret tydeligt og man kunne forledes til at tro at jeg ikke hører efter, hvilket virkelig ikke er tilfældet.  ( Der arbejdes i øvrigt på sagen)

17. Jeg kan (død og pine) ikke afslutte noget i kærlighedsregi og lader ALTID en dør stå på  klem, så følelser og stemninger hænger og hygger sig  et sted i luften. Uforløst kan nemlig vare evigt og den tanke luner jeg mig ofte ved, men alle mine bevidste “fravalg” skyldes også en angst for at vælge noget til.

Godt så –  byd endelig ind med hvadsomhelst af jeres.
Ellers lyder jeg jo bare selvoptaget!

5 kommentarer
Malene
1 år siden

Vi er skræmmende ens på mange punkter! Jeg bed mærke i punkt nr. 13, da det er noget, jeg har reflekteret lidt over på det seneste. Jeg er nemlig også virkeligt dårlig til det dér med pigegrupper. De fleste af mine veninder er nogle, jeg mødes med én-og-én. Men jeg har en drengegruppe, der ofte drikkes et par øl med. Jeg har ikke kunnet finde ud af, om jeg skulle gøre en indsats med pigerne eller ej. Jeg meldte mig sågar ind i Fitnessworld for at skabe en relation til en gruppe piger fra mit studie som træner. Needless to say, har jeg lige meldt mig ud igen efter 2 måneder uden indtjekning xD Det er gået op for mig, at jeg nogle gange keder mig lidt, når jeg er omgivet af en masse piger, Men på den anden side, er jeg bange for at blive ensom. Jeg hørte engang én sige, at det er svært at få venner, når man bliver ældre, så man skal gøre en indsats som yngre og holde fast i dem. På visse dage kan jeg ligefrem føle et stik af desperation og frygt for at blive alene. Jeg ser på disse piger og tænker, at det må være rart at have hinanden.

sara
1 år siden

Hej Malene, Du virker som det sødeste væsen overhovedet "jeg meldte mig sågar ind i fitnessworld for at skabe en relation til en gruppe piger" Probs for at prøve, jo. I det mindste står du ikke med armene over kors og er super skeptisk. Hm, jeg tror ikke du bliver ensom end man " allerede er, så at sige" Desuden tror jeg ikke det ville hjælpe på ensomheden selv hvis du kørte dig selv i stilling i en pigegruppe. Måske - jeg ved det ikke. ville du blive endnu mere ensom i det, fordi du ikke har noget konkret at spejle dig i. Det har i al fald været mine oplevelser. De veninder jeg har nu er fra vidt forskellige vennekredse og miljøer. Jeg har ikke bevidst bestemt at det var sådan det skulle være, men det giver en friskhed og en udvidelse af horisonter, fordi de er så vidt forskellige allesammen. I øvrigt er jeg også i fitnessworld ( uden pigegruppe) men med en vision om at det vist er på tide at jeg kommer lidt i form.... Indtil videre er det fandme en tung omgang at slæbe sig derned...

Heidi
1 år siden

Kære Samucha.  Det er utrolig betryggende for mig, at du eksisterer og deler ud af dine tanker, på denne sociale platform.  Jeg går nemlig rundt og føler mig en smule alene, med alle mine tanker og holdninger, følelser, de fleste i min vennekreds ikke helt forstår. Men så er det jo at jeg, en gang i mellem, går ind på din side og finder, at du 99% af tiden tænker fuldstændig som jeg! Det er fanme dejligt ikke at være alene.  Så tak for dig og tak for at dele dine tanker med mig og mange andre.  God søndag 👊🏽

sara
1 år siden

Kære Heidi, Det betyder meget for mig at du tjekker ind her i ny og næ og at du kan spejle dig i nogle af de ting jeg skriver. Det ville ikke opildne til flere indlæg eller give mig den samme lyst hvis ikke folk som du, gik ind og kommenterede på tekster som de kan genkende sig selv i. Det giver i øvrigt også mig en virkelig rar følelse af forståelse og den må aldrig undervurderes. God søndag aften til dig herfra og tusind tak for respons!

Molly
1 år siden

Hej Sara. Jeg vil bare lige give creds for et ret fint indlæg, der til en forveksling lyder som de refleksioner jeg går med på daglig basis. Hvor er det vildt at høre "sine egne tanker" formidlet så præcist! 

Vis mere